1 min

Tags in dit artikel

,

Google heeft weer een nieuwe aanvulling op haar toch al uitgebreide zoekmachine gemaakt. Dit keer betreft het een zoekmachine die kan zoeken in programmacodes. Volgens het bedrijf kan Google Code Search een hulp zijn voor programmeurs die op zoek zijn naar stukjes code die ze zelf kunnen gebruiken.

"Het was lange tijd een lastige opgave om te zoeken naar dit soort materiaal", aldus Google product manager Tom Stocky. Volgens hem werkt de zoekmachine met dezelfde techniek als de normale zoekmachine van Google en kunnen gebruikers direct aan de slag met de machine.

Er kunnen diverse filters toegepast worden, zodat de resultaten beperkt kunnen worden op licentie, programmeertaal en andere zaken. Uiteraard kan er alleen gezocht worden in openbare codes. Over het algemeen zijn de reacties van verschillende programmeurs positief. "Google Code Search kan handig zijn als je een bepaald probleem op verschillende manieren wil aanpakken", aldus programmeur en blogger Niall Kennedy uit San Francisco.

Google is trouwens niet de eerste zoekmachine die het zoeken in opensource codes mogelijk maakt, zo biedt de website Koders.com al sinds 2004 de mogelijkheid om te zoeken in programmacodes.