1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Sony durft al eens arrogante uitspraken te doen waar menig gamers toch eens bij moeten slikken. Zo beweert Sony Computer Entertainment Worldwide Europe VP Jamie MacDonald dat wij Europeanen het helemaal niet erg vinden dat nieuwe games of consoles altijd veel later pas in Europa verschijnen.

Toen de gamewebsite GamesIndustry.biz MacDonald’s reactie vroeg op het feit dat Europa altijd als laatste komt op gamegebied, antwoordde deze doodleuk dat de geschiedenis al heeft uigewezen dat Europeanen dit helemaal niet erg vinden, want uiteindelijk kopen ze toch evenveel of zelfs meer PlayStations dan de Japaners of Amerikanen.

Er werd ook nog specifiek gevraagd naar een reactie van MacDonald op de late lancering van de PS3 in Europa, deze luidde als volgt: "Als we hier binnen 5 jaar weer over praten, zullen we de 4 of 5 maand latere release al vergeten zijn omdat de PS3 zo’n geweldig stuk hardware is met geweldige software die we er voor maken, op lange termijn zal de PS3 er als winnaar uitkomen.", aldus Jamie MacDonald, Vice President Sony of Europe.

De man benadrukte ook nog eens dat de Europese lancering van de PS3 in maart de grootste en spectaculairste launch zal zijn die het bedrijf ooit gekend heeft.