1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Er is al veel kritiek geleverd op verschillende elementen van Sony’s next-gen console, de PS3, maar de controller was nog grotendeels gespaard gebleven van kritiek. IGN brengt hier nu echter verandering in door hun ervaringen met de SixAxis te delen.

IGN UK had afgelopen vrijdag de kans om de bijna definitieve versie van de PS3 aan de test te onderwerpen. In het algemeen was de gamesite niet zo onder de indruk van de console, met name de controller. Volgens IGN is er maar weinig tijd gestoken in de ontwikkeling van de SixAxis. Vergeleken met de alom geprezen Xbox 360 controller voelt die van de PS3 zelfs goedkoop aan. Zo is hij te licht, voelt te "plastiekerig" en simpelweg niet comfortabel aan. Met de launch nog ongeveer 1 maand verwijderd is het niet waarschijnlijk dat er nog een update komt voor de controller. De toekomst zal uitwijzen of wij Europeanen dankzij de late launch een betere controller zullen krijgen.

Echter heeft het verleden ons al geleerd dat het al dan niet goed in de hand liggen van een controller zeer persoonlijk is. Zo vonden veel mensen de oorspronkelijke Xbox controller lomp en groot, terwijl verscheidene mensen dit juist positief vonden.