1 min

Tags in dit artikel

, , ,

VMware, onafhankelijk onderdeel van EMC met een eigen verkoop-, marketing- en R&D-afdeling, heeft in het derde kwartaal van het fiscale jaar 2006 een omzetgroei behaald van 86 procent ten opzichte van vorig jaar. Dit vormt het hoogste groeipercentage in de afgelopen vijf kwartalen en betekent het tweede achtereenvolgende kwartaal dat VMware twintig procent omzetgroei boekt ten opzichte van het voorgaande. De kwartaalomzet van de leverancier van virtualisatiesoftware was 188,5 miljoen dollar, waardoor de teller voor de omzet over de afgelopen twaalf maanden op 750 miljoen dollar staat.

De brede acceptatie van VMware Infrastructure 3.0, gelanceerd in juni van dit jaar, heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de goede cijfers. Het momentum voor VMware houdt mede aan dankzij de officiële lancering van VMware Server, het gratis en volledig ondersteunde virtualisatieproduct, waarmee nieuwe klantgroepen worden aangesproken. Ook heeft de aankondiging van een product voor virtualisatie van Apple Macintosh-applicaties hoge ogen gegooid.

In het derde kwartaal bekleedde VMware opnieuw de nummer één positie van software-aanbieders in de door Goldman Sachs geïnitieerde IT Spending Survey. VMware heeft inmiddels negen keer in de topvijf gestaan, waarvan vijf keer op nummer één.