2min

Tags in dit artikel

, , ,

In deze Gadget Roundup weer drie speeltjes om je mee te amuseren. De eerste is een op afstand bestuurbare webcam op wieltjes, de laatste is een grappige usb-hub. De overige gadget is er eentje voor kinderen, een iPod dock voor in de wieg. Waar gaat de wereld heen…

De Japanners hebben een streepje voor als het komt op robotica. Dit modelletje, met de naam NetTansor is eigenlijk een kleine webcam op wieltjes die je bestuurt via je computer. Het besturen gebeurt draadloos via WiFi en zo worden ook de beelden doorgezonden. Sensoren moeten ervoor zorgen dat hij nergens tegenbost. Je kan natuurlijk niet verwachten dat de batterijen van dit beestje lang meegaan. Na ruim twee uur legt hij al het loodje en moet je de batterijen vervangen.

Onderzoek heeft reeds uitgewezen dat steeds jongere kinderen muziek luisteren, en dit hun gehoor niet te goede komt. Ook de sociale ontwikkeling zou hieronder lijden. De makers van deze accessoire gaan compleet in tegen deze stelling, en presenteren de iCrib. De iCrib is een iPod docking station voor in de wieg, zodat je kleine altijd van zijn of haar favoriete muziek kan genieten. Het geluid is wel gelimiteerd voor het gehoor, en het apparaat heeft een nachtlampje. Voor 30 euro hangt deze gadget in de wieg van je kleine. Misschien toch handig, dan hoef je minder verhaaltjes te lezen voor het slapengaan.

Het is eventjes geleden dat ikzelf een Rubik’s Cube in mijn handen heb gehad, maar dankzij deze gadget kan je dit gevoel weer helemaal herleven. De Rubik’s Cube USB hub is een usb-hub waarvan de verschillende ingangen blokjes zijn die je kan draaien. handig om de kabeltjes uit de weg te leggen, en grappig om het iets weg heeft van de Rubik’s Cube. Voor 20 dollar is deze usb-hub de jouwe.

Dit waren ze alweer voor deze week. Wanneer je over deze gadgets wil discussiëren, of indien je zelf nog een hele leuke gadget hebt gezien kan je deze altijd besproken worden in het Telefonie en Gadgets subforum. Wanneer je nog een leuke gadget gezien hebt die je in deze roundup zou willen zien kan deze nog steeds ingestuurd worden via pm. Ook kan je eens op gadget.nl kijken voor de laatste nieuwe gadgets.

We bedanken Bassesas voor het insturen van verschillende gadgets!