2min

Tags in dit artikel

, ,

Het Taiwanese E-Ten heeft een nieuwe PocketPC telefoon onthuld die volgens het bedrijf de dunste in zijn soort is.

E-Ten is in Nederland een relatief onbekende fabrikant. De meeste PocketPC telefoons in Nederland rollen van de band bij het eveneens Taiwanese HTC en waren tot voorkort in de Nederlandse schappen te vinden onder de naam Qtek of als aangepaste versies voor T-mobile en Orange, maar ook PocketPC telefoons van HP zijn populair.

De nieuwe Glofiish X500 zou daar zeker verandering in kunnen brengen, ware het niet dat het nieuwe model gericht is op de Aziatische markt. De X500 is een zeer complete PocketPC telefoon die werkt met het Windows Mobile 5.0 besturingssysteem van Microsoft. Het quad-band GSM/GPRS/EDGE toestel heeft naast 802.11b Wi-Fi ook Bluetooth 2.0 connectiviteit en een SirRFstar III GPS ontvanger.

Samsung levert de 400MHz processor voor het apparaatje, dat verder voorzien is van 65MB RAM en 128MB Flashgeheugen. Uiteraard kan dat laatste uitgebreid worden middels Micro SD kaartjes. Wat betreft het schermpje is er niet veel bijzonders te melden, het kan een maximale resolutie van 240×320 pixels aan en kan 65,536 kleuren weergeven.
Ook is er nog een twee megapixel camera met 4x digitale zoom en flitser aanwezig.

Qua afmetingen is het apparaat dus de dunste in zijn soort, de X500 meet 11,3cm bij 6,0cm en is 1,6cm dik en het weegt 146 gram. Zoals gezegd zal het apparaatje voornamelijk verkocht worden in Azië, het is daar vanaf november te verkrijgen. Nader onderzoek wijst echter uit dat de X500 gewoon te verkrijgen is op de website van de Tsjechische importeur van E-ten, daar is hij verkrijgbaar in een Engelse, Franse en Duitse versie, voor de prijs van 532 euro.