1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Internet-monitoring bedrijf Netcraft telde de afgelopen maand maar liefst 101.435.253 verschillende websites. Dit aantal is een verdubbeling ten opzichte van 2004, ongeveer de helft van dit aantal wordt regelmatig aangepas en bezocht.

In mei 2004 waren er zo´n 50 miljoen websites, in augustus 1995 18.000. Deze exponentiële groei is te danken aan heel wat factoren. Kleine bedrijven beseffen dat een website noodzakelijk is om de zaak te profileren. Ook de steeds populairder worden blogs zorgen voor een groot aandeel in de stijging. De tools die de dag van vandaag ter beschikking zijn maken het voor de gewone man ook makkelijker om een website ineen te knutselen.

De Verenigde Staten leiden nog steeds met 55 miljoen websites, gevolgd door Duitsland met 15 miljoen. Andere toplanden zijn Groot-Brittannië (6 miljoen), Canada (3 miljoen) en Frankrijk (2,5 miljoen). De Aziatische landen, meerbepaald de Newly Industrialised Countries of NIC´s groeien het sterkst. Deze landen zijn immers met een economische en maatschappelijke groei bezig.