1 min

Tags in dit artikel

,

De website van Universal Tube krijgt de laatste tijd heel wat bezoekers te verwerken. Nietsvermoedende bezoekers die de filmpjessite Youtube willen bezoeken typen het adres verkeerd in waardoor ze bij het buizenbedrijf terechtkomen.

Dit was de reden waardoor Universal Tube Youtube heeft aangeklaagd. De website krijgt een reusachtig groot aantal bezoekers en raakt overbelast. Inmiddels heeft de website al vijf keer moeten verhuizen om de bezoekersstroom op te vangen. Met de rechtszaak wil Utube het gebruik van de naam Youtube verbieden.

Eerder was al op Techzine te lezen dat Ralph Girkins, baas van Universal Tube aangaf dat hij reeds benaderd is door een instantie die zich voordeed als YouTube. Voor één miljoen dollar wou men de domeinnaam overnemen, maar Girkins weigerde. Hij wil minstens 2.5 tot 3 miljoen dollar voor de naam. Youtube zelf zegt nog nooit een bod te hebben gedaan op de site, en is dit ook niet van plan.

Utube staat volgens cijfers van onderzoeksbureau Hitwise op de zesde plaats van meest bezochte fabrikantenwebsites. Hoe groot de ongewilde kosten zijn die hieraan verbonden zijn wou men niet bekend maken.