1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De maand oktober is een belangrijke maand geweest voor de twee populairste webbrowsers Internet Explorer en Mozilla Firefox. In oktober hadden de twee webbrowsers nieuwe versies beschikbaar gesteld. Het ging hierom om IE7 en FF 2.0. Volgens statistieken hebben de twee browsers nog geen groot marktaandeel veroververd, maar zijn de browsers wel goed van start gegaan

Onestat komt om de paar maanden met statistieken. Volgens de statistieken van Onestat maakt 3,06 procent gebruik van IE7. Van alle Internet Explorer gebruikers is inmiddels 3,6 procent overgestapt naar IE7. De rest maakt nog gebruik van een oudere versie van Internet Explorer, met name IE6. Het marktaandeel van Internet Explorer is echter toch met 0,61 procent afgenomen ten opzichte van de vorige maand.

Bij alle internetgebruikers maakt 2,38 procent gebruik van FF 2.0. Van alle Firefox gebruikers zijn 19,5 procent overgestapt naar FF 2.0. De nieuwe versie van Mozilla Firefox heeft goed uitgepakt, het marktaandeel is namelijk gestegen met 0,66 procent.

Het gebruik van de vijf populairste internetbrowsers.

  • 1. Microsoft IE (85,24 procent)
  • 2. Mozilla Firefox (12,15 procent)
  • 3. Apple Safari (1,61 procent)
  • 4. Opera (0,69 procent)
  • 5. Netscape (0,11 procent)