1 min

Tags in dit artikel

, ,

Onlangs is de komische film Borat in première gegaan. Deze film spotte met het beleid van Kazachstan en wild enthousiaste fans van deze film gingen zelfs zo ver tot het wijzigen van allerlei informatie op de Kazachstan pagina op Wikipedia …

De reden van de grote omvang van Wikipedia, is dat iedereen er zijn stukje kan schrijven. Om deze zelfde reden zijn artikels soms echter niet juist omdat ook mensen met minder vakkennis of minder goede bedoelingen er kunnen schrijven. De Borat fans hadden op de Kazachstan pagina op Wikipedia de naam van de president veranderd naar "Borat". Ook het volkslied moest er aan geloven, hier werden dingen gezet als "Kazachstan is een vrouwonvriendelijk land waar men paardenpis drinkt".

Wikipedia merkte dit natuurlijk al snel op en sloot het artikel dan ook onmiddellijk. Dit houdt in dat niet of pas geregistreerde gebruikers het artikel niet kunnen wijzigen. Kazachstan zelf vindt het natuurlijk ook niet leuk dat de film Borat allerlei verkeerde ideeën over het land de wereld in helpt. Zo besloot het land om een 4 pagina’s lange tekst in The New York Times te publiceren om alle verkeerde ideeën recht te zetten.

Quote:

Because of recent vandalism or other disruption, editing of this article by unregistered or newly registered users is currently disabled. Such users may discuss changes, request unprotection, or create an account.