1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft gisteren de site Aggreg8 gelanceerd. Het bedrijf wil met de site een soort van MySpace kloon voor IT professionals creëren, waar deze scripts, tools en tips kunnen uitwisselen, maar ook gewoon contacten kunnen leggen met andere professionals in hun vakgebied.

De site werkt niet veel anders dan de bekende vriendensites, Microsoft noemt het ‘mix-n-mingle’: "Je kunt een profiel aanmaken, je bij groepen aansluiten, reacties plaatsen, favorieten toevoegen, content delen en leren", aldus Kevin Remde van Microsoft. De softwaregigant heeft een aantal standaardgroepen opgesteld, maar uiteraard kunnen gebruikers ook nieuwe groepen aanmaken.

Aggreg8 heeft overigens niets te maken met de gelijknamige RSS reader. Philip Roche, bedenker van de RSS reader heeft wel de domeinnamen Aggreg8.com en Aggreg8.net afgelopen juli voor 5.000 dollar verkocht aan Microsoft. Zijn project zou nu te vinden moeten zijn op Aggreg8.org of Aggreg8.co.uk, maar op die sites prijkt nog altijd de melding "coming soon".