1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Rijksuniversiteit Groningen heeft vrijwel alle medewerkers een ontslagmail gestuurd. In totaal kregen ongeveer 7000 werknemers afgelopen maandag de mail in hun online postvak.

In de mail stond vermeld dat hun dienstverband is beëndigd en dat hun mailadres om deze reden komt te vervallen. "Een foutje in het mailsysteem. Een van de computersystemen was vastgelopen met als gevolg dat er dus 7000 mailtjes zijn verstuurd", aldus een woordvoerder van RuG op dinsdagmorgen.

Het spreekt waarschijnlijk voor zich dat de afzender van het bericht, de afdeling gemeenschappelijk administratief internet, enkele honderden mailtjes retour kreeg van medewerkers met de vraag waarom ze plotseling zijn ontslagen. Er waren echter ook veel mensen die zich zorgen maakten om de ontslagmail, terwijl anderen doorhadden dat het een fout was en de administratie terugmailde met de boodschap: "Sterkte met het afhandelen van alle reacties". "Een aantal werknemers vroeg zich zelfs af of het salaris nog wel zou worden overgemaakt", aldus de woordvoerder.
Ook zal de universiteit maatregelen gaan treffen om dergelijke problemen uit te sluiten voor de toekomst.