1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Duitse politici eisen naar aanleiding van een drama op school, een verbod op gewelddadige games.
Het drama vond plaats op een school in Emsbetten, waar een jongen een groep leerlingen gijzelde en daarna zelfmoord pleegde. De jongen zou een fanatiek CounterStrike-speler geweest zijn.

Christa Stewens vindt het hoogtijd dat de federale politie ingrijpt alvorens er nog meer slachtoffers vallen. "Schietspelen als Counterstrike of Doom 3 zijn medeoorzaak voor gewelddaden die het menselijk voorstellingsvermogen te boven gaan", verklaart Stewens. "Juist bij labiele, jeugdige mannen laat het intensieve gebruik van gewelddadige games zijn sporen na." Mevrouw Stewens vindt ook dat paintballen en lasergamen verboden moet worden.

Ook Wolfgang Bosbach, voorzitter van de parlementsfractie van de christendemocratische CDU, meent dat het tijd is voor een verbod. "Als het klopt dat deze jongen zo intensief schietspelletjes speelde, moet het parlement nu ingrijpen", zegt hij in Der Spiegel.

Een leerling van de school in Emsbetten doet ook een duit in het zakje door zijn verhaal mee te delen: "We hoorden een harde knal en dachten eerst aan vuurwerk, want dat komt wel vaker voor, maar toen zagen we die jongen in een lange zwarte jas wild om zich heen schieten."

Veel andere mensen vinden echter dat het niet aan games kan liggen. "Wanneer het aan de games ligt, ben ik ook een potentieel moordenaar."