1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Ondanks dat het net wat rustiger begint te worden op het gebied van terugroepacties van laptopbatterijen van de Japanse elektronicafabrikant Sony, is het bedrijf nu genoodzaakt om digitale camera’s terug te roepen. Dit heeft een woordvoerder van het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Bij acht modellen, allen van het Cyber-shot type, zijn er problemen ondervonden bij de LCD-schermpjes.

Als de gebruiker van een dergelijke camera, welke gefabriceerd moet zijn tussen september 2003 en januari 2005, op een warme en vochtige dag een foto maakt, bestaat de kans dat de foto verkeerd weergegeven wordt op het LCD-schermpje of in de ergste gevallen helemaal niet zichtbaar is. In totaal zijn er over de hele wereld inmiddels al een miljoen camera’s verkocht die dit probleem kunnen hebben. Het gaat om de modellen DSC-F88, DSC-M1, DSC-T1, DSC-T11, DSC-T3, DSC-T33, DSC-U40 en DSC-U50.

Toch verwacht de elektronicagigant dat er maximaal vierduizend reparaties nodig zullen zijn, waar voor de consument geen kosten aan verbonden zullen zijn. Ondanks dat dit weer een, klein te noemen, tegenvaller is voor Sony maakt bedrijf zich geen zorgen over de resultaten. Dit was met de terugroepacties van de laptopbatterijen duidelijk wel het geval. Nog geen jaar geleden zijn er ook nog digitale camera’s en video-opnameapparatuur, met soortgelijke problemen als nu, teruggeroepen door Sony.