1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Eerder was er al op Techzine te lezen over de overeenkomst die Novell en Microsoft hebben gesloten om gezamenlijk aan Linux te werken. De samenwerking tussen de bedrijven is slecht ontvangen door het publiek, maar toch zetten de bedrijven gewoon door en Novell heeft inmiddels een manager aangesteld om het project te gaan trekken.

De manager die is aangesteld is Vice-president Susan Heystee, zij is momenteel wereldwijd algemeen directeur voor strategische partners. Heystee zal gaan toekijken of het project wel naar behoren verloopt.

De overeenkomst die de bedrijven hebben gesloten begint nu problemen te veroorzaken voor Novell. Dit omdat Steve Ballmer, Microsoft CEO, de overeenkomst gebruikt om te onderzoeken of Linux technologie Microsoft patenten bevat. Novell gaat hier natuurlijk tegenin en heeft openlijk verklaard het hier niet mee eens te zijn.

Desondanks betaalt Novell Microsoft gewoon voor ip afdekking (intellectual property), omdat ze op deze manier hun klanten kunnen behoeden voor juridische gesteggel om patenten. Dit is dus precies één van de reden waarom het publiek zo tegen de overeenkomst is.