1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens The Inquirer komt AMD in december met haar RS690G chipset voor laptops. Het zou de eerste geïntegreerde chipset zijn die prestaties kan leveren die vergelijkbaar zijn met die van ATI’s X700 chip.

Terwijl de X700 acht pipelines heeft, doet de RS690G chipset het er met vier, maar daarmee is de chipset wel de eerste met een dergelijk aantal pipelines. Intels 865G en NVIDIA’s C51 moeten het doen met twee pipelines.

Veel details zijn er niet bekend over de chipset, wel bekend is dat hij gebruik zal maken van ATI’s SB600 en dat socket AM2 ondersteund wordt. Verder is er ondersteuning voor dual DDR 2 800MHz, PCIe 16x, SATA II, zeskanaals HD, Gigabit LAN en eventueel aanvullende PCIe en PCI sloten.

Als laatste ondersteunt de chipset ook VGA en DVI die gelijktijdig gebruikt kunnen worden. De aanwezigheid van deze twee aansluitmogelijkheden is afhankelijk van de fabrikant van het moederbord. Mogelijk is de RS690G de eerste echte Vista ready chipset, computerfabrikanten zullen er in dat geval erg blij mee zijn, want momenteel zijn er nog geen chipsets voor laptops die Vista volledig ondersteunen.