1 min

Als je tijdens de kerstdagen ineens een stuk slechtere verbinding hebt met je Wi-Fi accesspoint, dan is het goed mogelijk dat de kerstversiering daarvan de oorzaak is. Dat meldt het bedrijf AirMagnet.

AirMagnet is een bedrijf dat Wi-Fi netwerken voor bedrijven kan optimaliseren. In een persbericht laat het bedrijf weten dat het uit eigen onderzoek heeft geconstateerd dat kerstversieringen behoorlijke invloed kunnen hebben op Wi-Fi netwerken.

Zo constateerde AirMagnet dat de signaalsterkte in sommige gevallen met 25 procent afnam. de rijkweidte van het signaal nam verder met een derde af en het signaal was niet meer stabiel over de gehele rijkweidte, waardoor de sterkte op sommige plaatsen nog eens tien procent lager was.

Overigens is niet alleen kerstverlichting van invloed zo weet CTO Chia-Chee Kuan van AirMagnet: "als er nieuwe elementen aan een werkomgeving worden toegevoegd, kan dat de prestaties van een Wi-Fi netwerk behoorlijk beïnvloeden. Zo kunnen die elementen het signaal weerkaatsen, absorberen of op andere manieren verstoren. Tijdens de feestdagen kunnen dat versieringen zijn, maar op andere momenten kan het ook een nieuwe magnetron of een metalen kast zijn."

Het bedrijf adviseert systeembeheerders om regelmatig het Wi-Fi netwerk te controleren, op signaalsterkte en stabiliteit, niet alleen tijdens de feestdagen, maar ook ter evaluatie, of wanneer er in de inrichting van kantoren iets wijzigt.