1 min

Tags in dit artikel

, , ,

NTT DoCoMo en Mitsubishi Electric zijn van plan zo’n 1.3 miljoen batterijen terug te roepen, omdat de kans reëel is dat de batterijen oververhit raken of vuur vatten.

De batterijen werden vervaardigd door Sanyo vóór juni 2006 en worden gebruikt in NTT DoCoMo’s D902i mobieltjes. Daarnaast worden de batterijen ook gebruikt in de D902iS en de D903iS van Mitsubishi Electronics, dus ook Mitsubishi gaat deze batterijen terugroepen.

Richard Sedgwick, Sanyo’s woordvoerder in Tokyo, legt het probleem als volgt uit: “Het is mogelijk dat de printplaat lichtjes vervormt waardoor deze het isolatiemateriaal van de batterij beschadigt. Hierdoor is de kans op oververhitting van de batterij aanzienlijk. De kans dat de batterij vlam vat door deze beschadiging is nog groter wanneer men de telefoon per ongeluk mocht laten vallen.

Sanyo is na Apple, Panasonic, Toshiba, Dell en Lenovo het zoveelste bedrijf dat batterijen gaat terugroepen. Hoe het kan dat grote bedrijven als deze technische fouten niet eerder ontdekken, blijft een raadsel.