2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De 21-jarige Amerikaanse Kavitha Yalavarthi heeft afgelopen week in Hollywood de eerste FUN Technologies WorldWide Web Games gewonnen. Door zich de beste te tonen in de spelletjes Solitaire, Bejeweled 2 en Zuma streek ze maarliefst één miljoen dollar op.

Casual games zijn een stuk toegankelijker dan de meeste geavanceerde games van het moment en worden voornamelijk door vrouwen gespeeld. Tot voorkort was er voor dit soort spelletjes niet echt een competitie met grote bedragen, maar met de WorldWide Web Games van Fun Technologies kwam daar verandering in.

Voor de meeste populaire games worden wereldwijd steeds vaker competities opgezet en topgamers kunnen daarmee behoorlijk wat geld binnenslepen. Een hoofdprijs van één miljoen dollar is echter zelfs voor dit soort competities enorm hoog en niet veel mensen zullen de winnares van de casual games competitie het enorme bedrag gunnen, zo denkt ook de winnares zelf: "ik denk dat veel mensen vinden dat ik dit bedrag niet verdiend heb, omdat ik geen professionele gamer ben. Ik denk echter dat ik het wel verdiend heb, omdat ik er veel voor heb moeten doen om in de finales terecht te komen", aldus Yalavarthi.

Yalavarthi speelt al sinds haar derde piano en heeft daarom naar eigen zeggen een zeer goede hand-oog-coördinatie. Haar eerste echte tegenstander was haar eigen moeder, die haar dochter overigens zelf aan het gamen bracht. Yalavarthi kan vanaf januari elke maand 100.000 euro op haar rekening bij laten schrijven, maar ze heeft geen plannen om professioneel gamer te worden. Daarentegen hoopt ze dat de prestatie die ze nu behaald heeft haar kan helpen bij de toelating tot een rechtenstudie.