1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Wii en zijn innovatieve controller zijn nog maar net op de markt, of de eerste beelden van mensen die de Wiimote op hun PC gebruiken duiken al op.

Zo werd er dit weekend op diverse fora gemeld dat het een gamer gelukt is om de Wiimote aan te sluiten op zijn Mac laptop en er vervolgens een potje Half-Life 2 mee te spelen. De man, die schuilgaat onder de nickname ‘Bl4ckFr0g’ sloot zijn Wiimote middels Bluetooth en de applicatie GlovePie aan op zijn laptop, waarna hij Half Life 2 kon spelen op zijn laptop. Een filmpje hiervan is te vinden op YouTube.


Tegelijkertijd is niet iedereen even blij met de Wiimote, want het bedrijf Interlink Electronics heeft vorige week een aanklacht ingediend tegen de Amerikaanse afdeling van Nintendo. Volgens Interlink Electronics heeft Nintendo met de Wiimote een patent van het bedrijf gebruikt en daar geen toestemming voor heeft.

Het zou specifiek gaan om de triggerknop die onderop de Wiimote zit. Interlink Electronics heeft sinds 1 februari 2005 een patent op dit systeem, Nintendo liet de Wiimote later dat jaar op de Tokyo Games Show zien. De afbeelding die gepaard gaat met het patent laat een apparaat zien dat inderdaad erg lijkt op de Wiimote. Als het aan Interlink Electronics ligt gaat Nintendo alsnog betalen voor het patent, maar moet de Japanse consolemaker ook een schadevergoeding betalen.