1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony heeft de hulp van SanDisk ingeroepen voor de ontwikkeling van de nieuwste telg in de Memory Stick serie. De nieuwe Memory Stick Pro HG kan uiteindelijke doorontwikkeld worden tot een model met 32GB aan opslagcapaciteit.

Voordat de eerste 32GB modellen op de markt komen zijn we wel weer een tijdje verder, maar behalve de grote opslagcapaciteit heeft de kaart ook een hogere doorvoersnelheid, te weten 480Mbps. Alhoewel deze snelheid gelijk is aan USB 2.0, gaat het hier om de theoretische snelheid, dus in de meeste gevallen zal de snelheid lager liggen.

De Memory Stick Pro HG is verder backwards compatible met de 4-bit parallelle en seriële bussen van de huidige Memory Stick, maar voor de HG is ook een nieuwe 8-bit parallelle bus ontwikkeld. Met deze bus gaat de snelheid omhoog van 40Mbps naar 120Mbps, maar alleen als er een apparaat gebruikt wordt dat deze 8-bit bus ondersteunt.

Het is niet duidelijk wanneer de eerste HG Memory Sticks op de markt gaan komen, maar vanaf januari 2007 gaat Sony licenties verstrekken aan bedrijven die de kaart willen ondersteunen in hun Memorycardreaders.