1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Na enig aandringen van NVIDIA’s partners zullen in januari de eerste grafische kaarten met een overgeklokte G80 chip op de markt gaan verschijnen.

NVIDIA was in eerste instantie niet heel erg enthousiast over een overgeklokte G80 kaart, het bedrijf vond dat de standaard GTS en GTX versie van de GeForce 8800 kaart al goed genoeg verkocht werd. Maar de druk van de partners van het bedrijf heeft er nu toch toe geleid dat er opgevoerde kaarten met G80 chip op de markt gaan verschijnen.

NVIDIA heeft aan de partners laten weten dat de productie van dergelijke kaarten in januari kan beginnen. Voor NVIDIA zou een release van dergelijke kaarten in januari geen slecht moment zijn, omdat ATI dan met haar kaarten op basis van de R600 chip op de markt gaat komen. Een goed overgeklokte kaart zou dan roet in het eten kunnen gooien. Daarom is het goed mogelijk dat NVIDIA het overklokken slechts aan een aantal specifieke partners zal overlaten, om zo de sterkste kaarten op de markt te krijgen.

Welke partners er uiteindelijk volgend jaar met een overgeklokte G80 kaart gaan komen is dus nog niet duidelijk, het vermoeden bestaat dat de eerste kaarten eind januari, of begin februari op de markt gaan verschijnen.