2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Nintendo is na de launch van de Wii bezig om de voorraden zo snel mogelijk bij te vullen want de Wii is nog steeds uitverkocht. Naast de hardware is er natuurlijk ook een hele hoop software voor de Wii ontwikkeld en deze begint nu langzaam beschikbaar te worden. Vandaag kwam het Weather Channel beschikbaar en 22 december is de Opera browser te downloaden.

Zoals gezegd kan je vanaf 22 December de Opera browser downloaden voor de Wii. Dit betreft echter wel een test versie. Met de browser kan vervolgens over het internet worden gesurft. "De Wii biedt niet alleen innovatieve en opwindende nieuwe manieren om te spelen, maar ook andere diensten en entertainment voor het hele gezin. Dit nieuwe kanaal voor het Wii-menu is slechts het meest recente voorbeeld van onze manier van aanpak”, zegt Laurent Fischer, Marketing Director van Nintendo.

De definitieve versie van de Opera Browser komt beschikbaar aan het eind van maart 2007 en kan tot eind juni gratis worden gedownload door elke Wii-bezitter. Na juni 2007 zal de browser beschikbaar komen in het winkelkanaal van de Wii, hij kan dan worden gedownload tegen betaling van 500 Wii-punten.
Het internetkanaal laat gebruikers probleemloos over internet surfen, gewoon op de televisie in de woonkamer. De testversie van de Opera Browser ondersteunt Adobe Flash om comfortabel te browsen, bijvoorbeeld om de sportuitslagen te bekijken, een route uit te stippelen of favoriete sites te bezoeken. Gezinsleden kunnen zich rond de televisie verzamelen om een vakantie te plannen of online te winkelen. De bewegingsgevoelige functies van de Wii-afstandsbediening laten gebruikers gemakkelijk hyperlinks openen of inzoomen op het gedeelte van het scherm dat ze beter willen bekijken. De Wii-afstandsbediening kan worden gebruikt in combinatie met een toetsenbord dat in beeld verschijnt om ook het invoeren van tekst zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Vandaag is het weerkanaal beschikbaar geworden. Dit kanaal wordt geleverd door Weathernews.com. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om informatie over weersomstandigheden op alle plaatsen van een 3D-wereldbol te bekijken. Het internetkanaal wordt toegevoegd aan de vijf andere kanalen die nu beschikbaar zijn: het diskkanaal, het fotokanaal, het Mii™-personagekanaal, het winkelkanaal en het weerkanaal. Deze kanalen zijn gratis beschikbaar, maar Wii-bezitters moeten wel over een breedband internetverbinding beschikken om ze te kunnen gebruiken.