1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Opera Software heeft na Nintendo wederom een grote slag geslagen, door een deal te sluiten met Samsung. Dankzij de deal mag Opera haar browser gaan leveren voor mobieltjes van Samsung.

Voor het bedrijf OpenWave is de deal van Samsung met Opera Software niet echt een prettige verrassing, het bedrijf levert momenteel WAP browser aan Samsung. Maar wellicht volgt Samsung het voorbeeld van Nokia, dat zowel een WAP als HTML browser meelevert op haar telefoons. Het is daarnaast ook nog niet duidelijk welke telefoons voorzien gaan worden van de Opera browser, dus het is lastig te zeggen of OpenWave er helemaal uit ligt bij Samsung.

Desondanks is de deal voor Opera een belangrijke, het bedrijf heeft met haar Small-Screen Rendering techniek een belangrijke troef in huis. Dankzij de techniek is het mogelijk om gewone websites op het kleine schermpje van een mobiele telefoon weer te geven. Doordat de websites verkleind worden tot de resolutie van het schermpje is horizontaal scrollen niet meer nodig.

Dat Samsung de keuze maakt voor de browser van Opera duidt er daarmee ook op dat mensen met hun mobiele telefoon gewoon normale websites willen bekijken en met de techniek van Opera zijn speciale websites voor mobieltjes dus niet meer nodig.