2min

Tags in dit artikel

Een spelfoutje maken op het internet is niet meteen een ramp, maar voor de Duitser Tobi Gutt pakte een verkeerd aangeslagen toets wel heel vervelend uit. Hij spelde de naam van de Australische stad Sydney namelijk verkeerd en belandde daardoor in een stadje in Amerika, 13.000km van de plek waar hij eigenlijk had moeten zijn.

Tobi Gutt stapte afgelopen zaterdag op het vliegtuig naar zijn vriendin die zich op dat moment in Sydney, Australië bevond. Gutt had eerder die week zijn vlucht geboekt, maar maakte daarbij een spelfout die desastreuze gevolgen zou hebben. Op de site waar hij zijn vlucht boekte vulde hij als plaats van bestemming namelijk Sidney in plaats van Sydney in. Helaas voor Gutt bestaat Sidney echter wel, het is een 5.000 inwoners tellend plaatsje in de Amerikaanse staat Montana.

De melding dat hij in Amerika een overstap zou moeten maken viel Gutt wel op, maar hij was in de veronderstelling dat het ook mogelijk is om via de Verenigde Staten naar Australië te vliegen. Ook tijdens zijn vlucht naar de Verenigde Staten bleef hij zich verwonderen over de vreemde route, maar hij vond het niet raar genoeg om er vragen over te stellen. Pas tijdens zijn tweede vlucht kwam Gutt er achter dat hij op een binnenlandse vlucht was beland en dat hij totaal verkeerd zat.

Helaas voor Gutt was zijn zomerse kleding voor Australië niet berekend op het koude weer in Montana en daarom moest hij een aantal nachten op het Billings vliegveld verblijven. Na drie dagen had zijn familie 600 euro bij elkaar gehaald, dat ze vervolgens opstuurden naar de onfortuinlijke Gutt. Die kon er vervolgens een ticket naar het juiste Sydney mee kopen en zijn reis vervolgen. Volgens de moeder van Gutt had zij de fout ook niet gezien, volgens de vrouw is haar zoon meestal wel handig met computers.