2min

Tags in dit artikel

, ,

Eerder deze week kondigde Creative al een draadloos dockingstation voor Apple’s iPod aan, nu komt het bedrijf met een tweetal dockingstations die in een uitvoering voor de iPod of voor de Zen beschikbaar is.

PlayDock Z500 en PlayDock i500

De PlayDock systemen zijn qua behuizing vrijwel identiek aan elkaar, de Zen-uitvoering is voorzien van zwart speakergaas de iPod versie van grijs gaas. Verder zijn de speakers magnetisch afgeschermd, wat ervoor zorgt dat de dockingstations zonder problemen naast een televisie of monitor kunnen staan. Alhoewel de PlayDock systemen met standaard batterijen zestien uur meegaan, kan er ook gekozen worden voor netstroom.

PlayDock Z500
PlayDock i500

De stereospeakers hebben een vermogen van twaalf Watt RMS per kanaal, de subwoofer heeft een vermogen van 24 Watt RMS. Daarnaast is er een audio- en video-uitgang aanwezig, zodat de filmpjes of foto’s op de mediaplayer ook op de televisie afgespeeld kunnen worden.
De PlayDock Z500 is per direct beschikbaar, de i500 voor de iPod komt in maart op de markt. Beide modellen kosten 199 euro en worden geleverd met afstandsbediening.

Creative TravelSound ZEN V en TravelSound i

De TravelSound systemen zijn meer op mobiliteit berekend, op standaard batterijen gaan de apparaten 25 uur mee. Overigens is ook hier weer netvoeding beschikbaar. De video-uitgang is bij deze systemen niet aanwezig, maar het overzetten van bestanden en opladen van de speler kan uiteraard wel. Wel is er een audio-in en audio-uit voor een subwoofer voorhanden, omdat een ingebouwde subwoofer ontbreekt.

PlayDock TravelSound ZEN V
PlayDock TravelSound i

Behalve deze functies hebben de TravelSound systemen een ingebouwde FM radio. De stereospeakers hebben een vermogen van vier Watt RMS per kanaal.
Ook hier geldt weer dat de Zen versie per direct te verkrijgen is en dat de iPod versie in maart op de markt komt. Adviesprijs is 129 euro.