Het nieuwe besturingssysteem van softwaregigant Microsoft, beter bekend als Windows Vista, heeft al serieuze problemen. Microsoft heeft dit zélf bekendgemaakt aan de buitenwereld. De eerste Service Pack voor Vista, welke de codenaam Fiji draagt, zou nu al bovenaan de ‘to do list’ staan.

De eerste Service Pack zou vanaf de tweede helft van dit jaar beschikbaar moeten zijn. Microsoft heeft laten weten dat Vista nog zeker niet waterdicht is en spreekt daarom van "high impact problems". Tot nu toe is er niet bekend wat de softwaregigant hier precies mee bedoelt, maar duidelijk mag zijn dat een eventuele migratie van Windows XP naar Vista niet probleemloos zou verlopen.

Microsoft hoopt dat er wereldwijd mensen zijn die feedback willen geven over de prestaties van Vista. Om deze reden zijn Microsoft’s partners en testers opgeroepen met de vraag of ze de komende maanden eventueel moeite kunnen steken in het testen van Fiji en hiervan kort verslag willen doen. Microsoft hoopt zo de problemen sneller uit de wereld te helpen.