2min

Tags in dit artikel

KPN en het Amerikaanse Sonim hebben een contract gesloten voor de levering van een Push to Talk systeem voor mobiele telefoons. Daarmee wordt het mogelijk mobiele telefoons ook te gebruiken als Walkie Talkie.

Vooral in industriële bedrijven (bouw, transport, beveiliging), maar ook in de reparatiesector, bij de zorg en in onder meer de catering en hotellerie is grote belangstelling voor deze combinatiemogelijkheid.
Met een eenvoudige druk op de knop zijn direct onderling contact en groepsgesprekken mogelijk. Maar ook kan in één handeling verbinding gemaakt worden met een centrale post. Via de centrale post kunnen tegelijk meerdere mensen op verschillende locaties instructies krijgen. De extra communicatiemogelijkheden zijn van groot belang als snel gecoördineerd handelen noodzakelijk is. Bijvoorbeeld bij een ontruiming, een groot transport of grote evenementen.

Sonim levert daarvoor een Push to Talk systeem en speciaal daarvoor geschikte toestellen. ‘Met Push to Talk krijgen bedrijven de beschikking over betaalbare groepscommunicatie voor verschillende mobiele telefoons. Sonim is voor KPN de partner bij uitstek voor de levering van deze diensten aan onze klanten,’ aldus Eelco Blok, lid van de Raad van Bestuur van KPN. ‘Sonim biedt een unieke combinatie van Push to Talk-toepassingen en -apparatuur waarmee we de beste en meest complete communicatieoplossing kunnen aanbieden die er op dit moment in de markt te krijgen is.’

‘Tot nu toe was Push to Talk-communicatie beperkt mogelijk. Sonim heeft een op standaardengebaseerde oplossing ontwikkeld die vooral korte actiegerichte groepscommunicatie in veel beroepen aanzienlijk vergemakkelijkt, ‘aldus Albert Costilo, directeur verkoop Europa van Sonim. ‘We zijn er bijzonder verheugd over met een innovatief bedrijf als KPN deze nieuwe generatie diensten voor de zakelijke communicatie te kunnen aanbieden.’