2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Electronic Arts en Valve hebben vandaag officieel the Black Box en the Orange Box aangekondigd. Beide pakketten bevatten onder andere de langverwachte games Team Fortress 2 en Half-Life 2: Episode Two.

The Black Box komt uit voor de PC en bevat Half-Life 2: Episode Two, Portal en Team Fortress 2. The Orange Box bevat dezelfde games, maar daar bovenop ook nog Half-Life 2 en Half-Life 2: Episode One. De Orange Box verschijnt voor de PC, PlayStation 3 en de Xbox 360. Half-Life 2: Episode Two is uiteraard het langverwachte vervolg op Episode One en in deze aflevering zal de speler op locaties buiten City 17 komen. Team Fortress 2 zal echter bij veel spelers nog hoger op het verlanglijstje staan, het eerste deel stond al garant voor een groots multiplayerfestijn, en volgens EA en Valve zal dat in het tweede deel niet anders zijn.

In Portal treft de speler het tegenovergestelde van Team Fortress, dit spel is namelijk puur en alleen een singleplayer ervaring. In dit spel is er een verregaande interactie met de omgeving en objecten, wat volgens EA en Valve voor een ongekende nieuwe spelervaring gaat zorgen.

"In minder dan 18 maanden brengen we met EA Partners tien nieuwe titels op de markt. The Black Box en The Orange Box staan model voor de distributie van meerdere producten voor meerdere systemen. De ervaring leert ons dat niemand in de industrie beter is in het uitbrengen van succesvolle nieuwe producten voor meerdere systemen dan EA Partners", aldus Gabe Newell, medeoprichter van Valve.

The Black Box en The Orange Box staan gepland voor het najaar van 2007. The Black Box zal ongeveer 40 euro kosten. Voor The Orange Box moet 20 euro meer betaald worden. Meer informatie is te vinden op steamgames.com.