1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Universal abit heeft haar Fatal1ty moederbordenserie uitgebreid met de FP-IN9 SLI. Het moederbord is gericht op gamers, wat niet verrassend is gezien het feit dat het moederbord uitkomt in een serie die vernoemd is naar de professionele gamer Johnathan "Fatal1ty" Wendel.

De FP-IN9 SLI biedt ondersteuning aan flink wat processors van Intel, te weten de Core 2 Duo, Core 2 Quad en Core 2 Extreme modellen. Het moederbord werkt met een FSB van 1.066MHz. De gebruikte chipset is afkomstig van NVIDIA, namelijk de nForce 650i SLI. Dat maakt het uiteraard mogelijk om twee kaarten van NVIDIA in SLI mode te draaien.


Qua geheugen kan er op het moederbord DDR2-800/667/553 geheugen worden toegepast, met een maximum van 32GB. Verder zijn er vier S-ATA 3GB/s aansluitingen met mogelijkheid voor RAID 0/1/0+1/5 en twee ATA 133/100/66/33 IDE aansluitingen. Ook is er onboard 7.1-kanaals geluid met een optische S/P DIF uitgang. USB poorten mogen natuurlijk niet ontbreken, er zijn tot acht USB 2.0 poorten beschikbaar.

Voor online gaming is er op dit moederbord ook FirstPacket technologie van NVIDIA toegevoegd. Dit systeem geeft selectief prioriteit aan netwerkpakketten, waardoor er een stuk minder vertraging (LAG) optreedt. De FP-IN9 SLI is vanaf de tweede helft van februari verkrijgbaar, de prijs is nog niet bekend.