1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De populaire online encyclopedie Wikipedia van de Wikimedia Foundation, is terechtgekomen in de toptien van meest bezochte websites in de Verenigde Staten.

In de maand januari heeft de encyclopedie 42,9 miljoen unieke bezoekers gehad, waarmee het op de negende plaats eindigde in de lijst. Hiermee eindigt de site vóór de sites van The New York Times (tiende plaats), Apple (elfde plaats) en Viacom International (twaalfde plaats).

Als deze cijfers vergeleken worden met vorig jaar, dan is te zien dat Wikipedia vorig jaar in januari 18,3 miljoen unieke bezoekers had en daarmee eindigde op de 33e plaats. In juli is de website gestegen naar de achttiende plaats met 28,1 miljoen unieke bezoekers, en in november werd de twaalfdee plaats bereikt met 39,1 miljoen unieke bezoekers.

Het onderzoeksbedrijf comScore, dat bijhoudt hoeveel unieke bezoekers grote sites bezoeken, liet ook weten dat andere websites van de Wikimedia Foundation als Wiktionary, Wikiquote, Wikibooks en Wikinews ook mee bezoekers hebben gekregen. Deze bezoekers kwamen dan wel voornamelijk vanaf de website van Wikipedia.