2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Er zijn weinig woorden die zo vaak in spelletjes zijn gebruikt als het woord Sim. Vooral bekend is de Sims serie, waar inmiddels al enorm veel uitbreidingspakketten voor uitgekomen zijn. EA komt nu weer met een nieuwe variant van de Sims, die zijn weg zal vinden naar de Nintendo DS en de Wii.

Aan het begin van het spel kun je net als bij veel andere Sims spellen een karakter aanmaken en naar smaak ontwerpen. Later in het spel zul je ook nog nieuwe accessoires en kledingstukken vrijspelen.

Maar de echte bedoeling van het spel is dat jij ervoor moet zorgen dat een verwaarloosde stad weer opgeknap wordt. Aan het begin van het spel is de stad chaotisch en verpauperd, maar jij als speler kunt dat veranderen. Met bouwstukken, patronen en creatieve hulpmiddelen, kun je onder meer meubels ontwerpen, nieuwe huizen en bedrijven neerzetten en het hele MySims-landschap een persoonlijk tintje geven.

De stad kent ook allerhande personages, zoals de burgermeester, winkeliers en andere ondernemers. Hoe mooier de stad wordt hoe groter hij groeit en hoe meer mensen er willen wonen. Jij kunt beslissen of je nieuwe ondernemers wilt helpen bij het bouwen van hun panden. Inwoners van de stad reageren op de beslissingen die jij maakt, waardoor je kunt zien of je je keuzes in de toekomst moet aanpassen, of juist doorzetten.

Beide spellen komen in het najaar van dit jaar op de markt.