1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Door een fout in Windows OneCare wordt alle email verwijderd wanneer men via Outlook of Outlook Express de email ontvangt. Het probleem doet zich voor wanneer een malware scan uitgevoerd wordt, hierdoor verdwijnen er Outlook .pst en Outlook Express .dbx bestanden.

Een ontevreden gebruiker meldde dat het programma een geplande update uitvoerde en vervolgens de computer ging scannen. Toen de gebruiker later Outlook opende kreeg hij de melding dat het programma het .pst bestand niet on vinden. "Dit programma heeft meer schade aangericht dan welke virus of spyware dat ik ooit gehad heb", zo vertelde de gebruiker zelf. Deze persoon was echter niet de enige die met dit probleem te maken had, er waren nog veel meer gebruikers die exact hetzelfde probleem hadden.

Volgens Microsoft plaatst de beveiligingssoftware de outlook bestanden ontrecht in quarantaine. Wanneer de gebruiker vervolgens de quarantaine-map leegt is hij al zijn email verloren. De softwaregigant heeft laten weten volgende week met een update te komen.