2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Kijkend naar de foto hieronder zou menigeen kunnen denken dat het om een nieuw model LCD scherm gaat. Maar schijn bedriegt, want deze televisie is LG’s nieuwste CRT televisie en tevens ’s werelds dunste CRT televisie ooit.

Terwijl het in Nederland bijna alleen nog LCD is wat de klok slaat is nog niet iedereen op deze wereld klaar of daadkrachtig genoeg voor een dergelijke plat scherm. Met die gedachte komt LG nu met de 21FU1R, een CRT scherm met een beelddiameter van 21 inch. Grootste voordeel is dat dit scherm ongeveer 75 procent goedkoper is dan zijn LCD broers met eenzelfde beelddiameter.

Zoals gezegd zijn Europa en Noord-Amerika al bijna over op LCD, daarom zal deze televisie ook zijn weg vinden naar andere werelddelen, waaronder het Midden-Oosten, Brazilië, Rusland, India en China. "De CRT toestellen maken een belangrijk deel uit van de verkopen in deze regio’s. LG is altijd al een pionier geweest op het gebied van home entertainment en zal haar klanten blijven voorzien van de beste kwaliteit, keuzes en prijsopties. De vraag naar CRT schermen blijft sterk bij een bepaalde groep klanten", aldus K. W. Kim, President van LG in het Midden-Oosten en Afrika.

Voor wat betreft de technische specificaties is de CRT voorzien van een zogenaamd Anti-Doming mask en een een speciale beeldbuis, zodat er geen vervorming optreedt aan de randen van het scherm. Ook heeft het bedrijf ‘Nano-Fluorescent Substance’ toegepast, waardoor een hoger contrast, meer kleurdiepte en betere beeldkwaliteit bereikt kan worden. Wanneer het scherm op de markt komt en wat het gaat kosten is niet bekend.