1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Speluitgever Blizzard Entertainment heeft bekendgemaakt dat de World of Warcraft uitbreiding Burning Crusade in de maand na de lancering zo vaak is verkocht, dat het een nieuw verkooprecord heeft gevestigd.

Alhoewel het hier dus om een uitbreiding gaat, brak Burning Crusade het verkooprecord van complete games. Het spel kwam op 16 januari uit en in de maand daarna ging het 3,5 miljoen keer over de toonbank. Een groot deel van de exemplaren wisselde overigens in de eerste 24 uur na de release van eigenaar, tijdens die periode werden er 2,4 miljoen stuks verkocht, eveneens een nieuw dagrecord. 1,9 miljoen exemplaren werden in Amerika verkocht, Europeanen kochten de overigen 1,6 miljoen exemplaren. Dat zijn al indrukwekkende cijfers, maar de totale verkoopcijfers zullen nog hoger uitpakken.

De uitbreiding is namelijk nog niet uitgekomen in Azië en juist daar heeft World of Warcraft de meeste aanhangers. Blizzard is momenteel druk bezig met het vertalen en lokaal geschikt maken van de uitbreiding. Zodra deze werkzaamheden afgerond zijn, zullen ook de Aziaten naar de winkel kunnen voor hun exemplaar.