1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De persoonlijke startpagina’s van Google zijn een vernieuwing ondergaan. Google heeft namelijk skins toegevoegd aan de pagina’s. Deze skins zullen zich vanzelf aan passen op basis van de actuele tijd, het seizoen en het weer.

De meeste mensen zijn van Google gewend dat het allemaal cleane en vrij witte pagina’s zijn. Echter heeft Google nu besloten dat er skins komen voor de startpagina’s van de zoekgigant. Door het toevoegen van deze skins hoopt men dat de gebruiker zich meer thuis voelt op de webdienst, en het dus ook vaker gaat gebruiken omdat het wellicht aantrekkelijker is om naar te kijken. De zoekgigant volgt hiermee andere startpagina-aanbieders welke al langere tijd skins aanbieden.

Google heeft zes verschillende skins gemaakt waar de gebruiker uit kan kiezen. Voorbeelden van deze skins zijn een Japanse theetuin, een strand, een skyline en een bushalte. Al deze skins zullen zich aanpassen aan de tijd, het seizoen en het weer. Zo toont de strandskin bijvoorbeeld een zonsopgang en een zonsondergang, en hebben de mensen bij de bushalte een paraplu in de handen wanneer het volgens het weerbericht buiten regent.