1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Microsoft onderzoekt momenteel haar Xbox Live service, nadat er op het internet meldingen waren verschenen van gamers van wie het account gehackt zou zijn.

Eén van de gamers van wie het account overgenomen zou zijn is Kevin Finisterre. Hij zou recentelijk met vrienden Halo gespeeld hebben op Xbox Live, waarna één van zijn tegenstanders dreigde om zijn account te hacken. De volgende dag werd de daad blijkbaar bij het woord gevoegd, want het account van zijn vriendin was niet meer te gebruiken. Finisterre kreeg de melding dat hij uit moest loggen, omdat iemand anders zijn Gamertag gebruikte. Finisterre houdt op zijn website de ontwikkelingen bij, waaronder een lijst van mensen van wie het account ook gehackt zou zijn.

Op het forum van Xbox.com liet een andere gamer weten dat zijn account gehackt was, waarbij hij tot de ontdekking kwam dat zijn creditcardgegevens waren misbruikt om Microsoft points mee aan te schaffen. Dergelijke meldingen verschenen ook elders op het internet. Alhoewel sommigen het afdoen als een vroege 1 aprilgrap, neemt Microsoft de meldingen zeer serieus. Een woordvoerder verklaarde aan CNET dat beveiliging een topprioriteit heeft voor Microsoft en dat het bedrijf alle meldingen van fraude en diefstal op het moment aan het onderzoeken is.