2min

Tags in dit artikel

, , ,

De actie van website Bright om op een ludieke manier de UPC mediabox bij de provider terug te brengen mondde eerder al uit in een bommelding, maar krijgt nu ook een staartje. UPC heeft namelijk bij de politie aangifte gedaan van bedreiging.

Bright is van mening dat UPC haar klanten de Mediabox opdringt, omdat het bedrijf zonder dat de klant daarom vraagt het apparaat aan de deur aflevert. De Mediabox retourneren blijkt erg lastig te zijn en daarom had de site een ludieke actie bedacht. Ze sloegen de Mediabox aan puin en staken het in brand. Daarna wilden ze het kapotte apparaat aanbieden bij het UPC kantoor in Amsterdam. Maar de receptioniste aldaar dacht dat het om een bom ging, volgens een woordvoerder omdat "er drie nors kijkende mannen een naar benzine stinkende doos kwamen bezorgen waar draden uitstaken".

Het bedrijf liet destijds weten vervolgstappen te overwegen en die stappen zijn nu genomen. De twee medewerkers van Bright die het pakketje afleverden bij UPC hebben van de politie het verzoek gekregen om op het bureau te verschijnen voor ondervraging, omdat ze verdachte zijn in een bedreigingszaak. Alhoewel UPC zelf nog niet iets officieel naar buiten heeft gebracht, werd er gisterenavond laat wel door het UPC helpdesk weblogteam gereageerd op het artikel. In de reactie is te lezen dat UPC de actie niet over haar kant wil laten gaan, mede vanwege het feit dat de twee servicebaliemedewerkers zo geschrokken zijn, dat ze nog steeds intensieve nazorg krijgen.