1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony brengt haar eerste lichtgewicht notebook uit welke beschikt over een solid-state flash-drive (SSD). Het notebook is van de Vaio Type-G serie van Sony.

Flash-drives kunnen data sneller verwerken, zij schrijven data sneller naar de flash-drive en lezen het sneller dan normale harde schijven. Ook verbruiken ze minder energie en kunnen ze beter tegen schokken dan conventionele harde schijven.
Wanneer de consument deze notebook laat voorzien van een 32GB flash-drive in plaats van een 40GB harde schijf, zal de prijs stijgen met $545,= aangezien de prijs van een flash-drive stukken hoger ligt dan die van een harde schijf. Het vervangen van de harde schijf door een flash-drive zal ook een winst opleveren van 39 gram in het gewicht.

De Vaio Type-G notebook beschikkend over een Intel Celeron M 443 1,2 Ghz processor en voorzien van flash-drive zal ongeveer 1450 euro kosten.
De laptop zal ook niet te verkrijgen zijn in winkels, maar kan alleen besteld worden via de online verkoopplaats van Sony, en enkel in Japan. Sony heeft nog geen plannen om deze laptop elders te gaan verkopen.