1 min

Tags in dit artikel

, ,

YouTube heeft een nieuw kanaal erbij, namelijk de Arabische nieuwszender Al Jazeera. Dit kanaal is van de Engelstalige variant van de nieuwzender Al Jazeere English.

Al Jazeera hoopt via deze manier meer Amerikanen en andere interessante doelgroepen te bereiken. Een andere manier om meer doelgroepen te bereiken, was de lancering van de Engelstalige variant van Al Jazeera, Al Jazeera English.
Het doel van de zender is om de wereld een ander, niet-Westers gedomineerd, geluid te laten horen. Gezien het feit dat er weinig Amerikaanse inwoners zijn die deze zender kunnen ontvangen, doordat geen enkele Amerikaanse kabelmaatschappij Al Jazeera doorgeeft, heeft men besloten om een online kanaal te creëren.
Kabelmaatschappijen weigeren de doorgifte van YouTube omdat zij bang zijn dat de zender anti-Amerikanisme en anti-Israelische propaganda verspreidt.
YouTube zelf ziet hier echter geen problemen in, dit is gewoon een extra online kanaal zoals bijvoorbeeld BBC dit ook heeft.

Al Jazeera is van plan ongeveer 10 tot 15 clips per week te plaatsen over nieuwsuitzendingen en andere programma’s waaronder Inside Iraq en Inside Story. Op het kanaal zullen ook links naar de officiële website van Al Jazeera English staan.