1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sony zal deze maand een camera voor de PlayStation Portable op de markt gaan brengen. Vorige week kondigde het bedrijf al een camera aan voor haar PlayStation 3 console, die rond de zomer op de markt moet komen.

Veel over het PSP cameraatje is er niet te zeggen. Het betreft een 1,3-megapixel model met een lens die 180 graden te roteren is. Verder is er een ingebouwde microfoon voorzien voor geluidsopnames. Het geheel klikt vast in de USB-poort aan de bovenzijde van de PSP en kan met een schroefje vastgezet worden. Sony levert verder de applicatie Go!Edit mee en om de camera te kunnen gebruiken moet firmware versie 2.8 geïnstalleerd zijn. De camera is vanaf 16 mei te verkrijgen met een adviesprijs van 50 euro.

Zoals gezegd zal er rond de zomer ook een Eyetoy camera voor de PS3 op de markt verschijnen. Dit model heeft een resolutie van 640×480 pixels en verschillende videomodes, waaronder slowmotion. De lens heeft twee modi, te weten een modus voor close-up beelden en voor algemene beelden. Opmerkelijker is de grote microfoon, die bestaat uit vier aparte microfoontjes. De camera kan de geluiden uit de vier microfoontjes met elkaar vergelijken en zo achtergrondgeluiden en ruis filteren. Dergelijke techniek zijn eerder met succes toegepast op laptops. Het is niet bekend wat de camera voor de PS3 gaat kosten.