2min

Tags in dit artikel

, ,

Op het Mix’07 congres in Las Vegas, Microsofts jaarlijke evenement voor webdevelopers en -designers, werd de klemtoon vooral gelegd op Microsofts nieuwe Silverlight platform. Het platform, ook bekend als Windows Presentation Foundation/Everywhere, is een reeks tools bedoeld om ingewikkelde, Flash-achtige webapplicaties te creëeren.

Er werd echter minder klemtoon gelegd op de browser die al dit moois zal ondersteunen, namelijk Internet Explorer 8. Chris Wilson, program manager voor het web platform in Internet Explorer, heeft op zijn blog enkele hints gegeven over mogelijke nieuwe functies, maar trad daarbij niet in detail.

Toch was uit Mix’07 af te leiden dat verbetering in de ondersteuning van RSS, CSS and AJAX absolute topprioriteit krijgen bij Microsoft. De geruchten doen ook de ronde dat IE 8 ondersteuning zou geven voor zogenaamde microformats. Microformats zijn kleine tags die ingebakken zijn in de HTML code en die door software op verschillende manieren gebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld om kalender informatie op te halen. De ondersteuning voor microformats komt er ook in Mozilla Firefox 3, dus als Internet Explorer 8 de concurrentie wil bijhouden dan mag deze ondersteuning niet ontbreken.

Verder zou de nieuwe IE ook meer opties moeten bieden voor het aanpassen van de gebruikersinterface, een punt van kritiek dat bij Microsoft niet in dovemansoren is gevallen. Microsoft heeft ook al gespeculeerd dat de ontwikkeling van de 8-versie nog minstens een jaar zal duren, wat maakt dat deze versie op zijn vroegst 18 maanden na de release van IE 7 komt. Er zijn op dit moment ook nog geen plannen om de 7-versie van Internet Explorer te upgraden naar bijvoorbeeld 7.1 of 7.5.