2min

Tags in dit artikel

,

LucasArts heeft woensdag een persconferentie gegeven over de nieuwe game "Fracture". Het spel zal zich afspelen in het jaar 2161 en zal een first person shooter worden. De release van "Fracture" wordt verwacht in 2008 voor de Xbox 360 en de PlayStation 3.

Het verhaal is gebaseerd op een wetenschappelijk meningsverschil tussen de oostelijke staten van de VS en de westelijke. Wetenschappers creeëren de eerste genetisch gemanipuleerde mensen en noemen ze "humanity 2.0" Deze mensen worden echter al snel geconfronteerd met allerlei ziektes. In schaamte vluchten de wetenschappers die uit het oosten van de VS komen, naar het westen, waar ze met open armen worden ontvangen.

In de opvolgende jaren wordt de aarde geplaagt door globale opwarming en allerlei natuurrampen die de relatie tussen oost en west verslechteren, waardoor er twee allianties ontstaan: Oost Amerika met verschillende Europese landen en West Amerika met verschillende Aziatische landen.
Als in 2161 de oostelijke alliantie "genetic engineering" verbiedt, breekt er oorlog uit tussen de beide allianties.

Het spel "Fracture" zal een compleet nieuw spel aspect bevatten: "terrain deformation" (terrein vervorming). Dit wapen maakt het mogelijk om het terrein aan te passen, bijvoorbeeld een heuvel creeren waar je achter kunt schuilen of een grot maken, je kunt zelfs gigantische pilaren uit de grond laten komen.
Jim Ward (Directeur LucasArts) zei hierover: "There are really cool ways to kill people." Ook zei hij dat LucasArts "Fracture" wil profileren door zijn sterke verhaal. "At the end of the day, we want to be known for more than the Star Wars games"

LucasArts wil in de toekomst ook "Indiana Jones" weer nieuw leven in blazen.