2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Hewlett-Packard heeft de week de komst van haar HDX gaminglaptop bevestigd. De website Notebook Italia maakte eerder al melding van de laptop met een 20,1 inch scherm.

De HP Pavilion HDX Entertainment Series Notebook PC, kortweg "The Dragon", heeft zoals gezegd een enorm 20,1 inch groot WSXGA+ beeldscherm met een maximale resolutie van 1680×1050 pixels. Zoals ook reeds eerder bekend is de behuizing daardoor groot genoeg voor vier stuks Altec Lansing speakers met een ingebouwde HP Triple Bass Reflex subwoofer.

Twee zaken die niet eerder bekend waren zijn de HD DVD drive en de ingebouwde HDMI poort. In tegenstelling tot wat Notebook Italia meldde zal er geen grafische kaart van NVIDIA in de laptop zitten, maar een ATI Mobility Radeon HD 2600 XT, met ondersteuning voor DirectX 10. Om ook televisie te kunnen kijken op het apparaat heeft HP haar HDTV Hybrid TV tuner voorzien, samen met een media afstandsbediening, die in de behuizing geklikt kan worden.

Op hardwaregebied is er echter nog meer te melden, HP heeft namelijk gekozen voor Intel Centrino Duo met de Intel Core 2 Duo T7700. Deze processor heeft een kloksnelheid van 2,4GHz, 4MB aan L2 cache en een FSB van 800MHz. Verder is er 4GB aan DDR2 RAM voorzien, vier USB 2.0 poorten, twee aansluitingen voor koptelefoons, één microfooningang, een TV-out en een FireWire poort. Opmerkelijk is overigens de keuze voor de twee 200GB grote S-ATA schijven, die het moeten doen met een maximale RPM van 4200.
Om het geheel af te maken is er een ingebouwde webcam en vingerafdruklezer voorzien, naast Intels PRO/ Wireless 4965AGN Wi-Fi chip met Bluetooth en een vijf-in-één kaartlezer.

De machine draait op Windows Vista Ultimate 64-bit en meet 50cm bij 34cm bij 5,8cm. Het totale gewicht bedraagt ongeveer zeven kilo. Wat de laptop moet kosten en wanneer hij op de markt komt is niet bekend.