2min

Tags in dit artikel

, ,

Vandaag is er een nieuwe online community gelanceerd, Wuzz.nl. De community was een lange tijd in development fase, maar is vanaf vandaag officieel te bezoeken voor publiek.

De twee oprichters, Louise Verschuren (28) en Brigitta Schlumpf (25), hebben aan het KRO programma ‘Dragons’ Den’ deelgenomen. Hier hebben zij drie geldschieters bereid gevonden te investeren voor hun website.

Wuzz.nl specialiseert zich op een aantal dingen, zo wil zij zelfgemaakte usercontent samenvoegen met wat commerciele technieken. Op Wuzz.nl kunnen gebruikers namelijk wallpapers en andere stukken content verkopen aan andere gebruikers. Gaandeweg wil Wuzz.nl steeds meer content aan gaan bieden, zoals filmpjes.

Met de verkoop van hun zelfgemaakte ringtones en wallpapers verdienen jongeren geld. Op de site wordt middels een persoonlijke realtime rapportage exact vermeld hoeveel cash er is verdiend. Afrekenen kan via sms en straks via een 0900 nummer. De community kent geen dure en ondoorzichtige abonnementsmodellen. Er wordt betaald per download en bovendien ligt de prijs gemiddeld een stuk lager dan bij andere ringtone aanbieders.

Louise Verschuren en Brigitta Schlumpf, deden mee aan het KRO-programma Dragons’ Den, wat gepresenteerd wordt door Jort Kelder. In dit programma presenteren kandidaten zich die een briljant idee hebben voor bijvoorbeeld een nieuw product, bedrijf of dienst. De kandidaten krijgen eenmalig de kans om hun droom te presenteren aan vijf succesvolle investeerders, de Dragons. De Dragons waren unaniem geïnteresseerd in Wuzz. Uiteindelijk kregen drie geldschieters de deal.

Ook zonder het programma Dragons’ Den was Wuzz gelanceerd, aldus Brigitta Schlumpf. "Het businessplan lag al klaar. Een half jaar geleden startten we al met de ontwikkeling van Wuzz. Dragons’ Den was natuurlijk een goede kans voor ons, waar we geen moment over getwijfeld hebben." Louise Verschuren: "Wuzz is nu ongeveer anderhalve week in de lucht. De eerste 1.000 registraties en 300 shops zijn een feit, dit is voor ons een mooi begin."