1 min

Tags in dit artikel

, , ,

In de nieuwe versie van de virtualisatiesoftware van VMware is het ook mogelijk om Vista te gebruiken. Naast deze nieuwe optie ondersteunt deze versie ook twee monitoren en andere functies

Met VMware kun je meerdere besturingssystemen virtueel op de zelfde computer draaien. Dit wordt ook wel hypervisor genoemd.
In versie 6 is het dus mogelijk om met Vista te werken maar ook om met meerdere monitoren te werken. Ook kan deze versie overweg met USB2.0. VMware heeft het ACE Option Pack ook aan de nieuwe versie toegevoegd, hiermee kun je een virtuele machine opslaan op je USB stick.
Tevens bevat de nieuwe versie nieuwe API’s. Hierdoor kan het testen van gevirtualiseerde machines geautomatiseerd worden. Bovendien is er in de nieuwe versie een debugger geïntegreerd. Hierdoor kunnen gebruikers vanuit hun eigen ontwikkelomgeving programma’s debuggen, uitvoeren en installeren.

VMware 6 zal voor 189 dollar te downloaden zijn. Het ACE Option Pack zal 69 dollar kosten maar hier zal ook een trial versie van komen.