1 min

Tags in dit artikel

, ,

China heeft met succes een Nigeriaanse communicatiesatelliet gelanceerd. Nigeria is één van de dertig landen die via China satellieten de ruimte instuurt.

Het officiële Xinhua nieuwsbureau vertelt dat het de eerste keer is dat een buitenlandse koper zowel een Chinese satelliet als de lancering ervan koopt.

De Nigeriaanse Communicatie Satelliet NIGCOMSAT-1 wordt verwacht om Afrika in telecommunicatie, zoals tv, radio en internet te voorzien. China verslaat 21 andere bieders voor het 311 miljoen dollar kostende contract om de satelliet te lanceren.

De satelliet, gelanceerd door een Long March 3-B raket, zal haar uiteindelijke positie om de aarde later dit jaar behalen en zal 15 jaar in gebruik blijven. Het project is het meest recente voorbeeld van de groeiende economische samenwerking tussen China en Afrika.

De lancering toont "China’s wens om samen te werken met ontwikkelingslanden in het vreedzaam gebruik van de ruimte en om een hechtere relatie tussen Afrikaanse landen en China te promoten," aldus Xinhua. China breidt haar ruimteprogramma uit en werd in 2003 het derde land dat een man in de ruimte schoot. Dit is een van de 30 buitenlandse satellieten waarvoor China aangesteld is om ze te lanceren, verklaart Xinhua.