1 min

Tags in dit artikel

, , ,

MySpace, een populaire online sociale netwerksite, heeft vandaag een paar duizend profielen van veroordeelde pedofielen geblokkeerd. Dit hebben ze gedaan om jongeren gebruikers te beschermen tegen de volwassen, die zich voor doen als jongeren.

MySpace heeft dit gedaan omdat acht Amerikaanse
procureurs-generaal hadden geëist dat de netwerksite de adressen en namen van overtreders zou overhandigen en hun profielen zou wissen uit de database, waarin 175 miljoen gebruikers staan.
"We hebben duidelijk laten merken dat we een ‘zero tolerance’ beleid voeren tegen veroordeelde seksovertreders. We hebben talloze keren laten weten dat ons doel was om hen te verwijderen." Zegt MySpace’s beveiligingsbaas Hemanshu Nigam.

MySpace heeft niet de namen van de overtreders overgedragen aan de procureurs-generaal, hierover is Nigam verbaasd. "Terwijl diverse procureurs-generaal ons hebben verzocht de namen van de pedofielen over te dragen, is dat ons, helaas, bij federale en staatswet verboden." MySpace zegt dat ze geen gegevens mogen geven zonder een rechterlijk bevel.