1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Er deden enige tijd geruchten de ronde dat Dell over niet al te lange tijd met een tablet pc op de markt zou gaan komen. Dell heeft deze geruchten nu bevestigd, met een filmpje op haar website Direct2Dell.

Het apparaat, dat later dit jaar op de markt zal komen, is een Latitude laptop waarvan het scherm omgedraaid kan worden, zodat het apparaat een tablet pc wordt. Jeff Clarke, senior vice president en general manager van Dells business product group toont het apparaat in het filmpje.

Clarke laat in het filmpje verder weten dat de tablet pc speciaal ontworpen is voor het onderwijs, gezondheidszorg en het bedrijfsleven. Dell heeft flink wat tijd in de ontwikkeling van de tablet pc gestoken, zodat het apparaat één van de lichtste in zijn soort moet zijn. Verder is er veel gedaan om het touchscreen en de interface zo eenvoudig mogelijk in gebruik te maken.

Wat de prijs van het apparaat zal zijn is nog niet bekend, maar een gelijksoortig apparaat dat recentelijk door Intel en Motion Computing is aangekondigd, gaat ongeveer 2.000 dollar kosten. Het filmpje van Dell is hier te bekijken.