1 min

Relatieplanet heeft bekendgemaakt dat het de oudste datingsite van Nederland, onehello.nl, heeft overgenomen. Met deze overname verstevigt Relatieplanet haar nummer één-positie in de online datingmarkt. Het bedrag wat voor de overname is betaald wordt niet openbaar gemaakt.

In 2000 was Onehello de eerste datingsite in Nederland, in 2004 werd de website overgenomen door de Australische RSVP. Met de overname door Relatieplanet is de site weer in Nederlandse handen. Relatieplanet heeft besloten Onehello niet meer als aparte datingsite door te laten gaan, eind mei worden de profielen van leden van Onehello overgezet naar Relatieplanet.nl. De leden van Onehello zullen worden geinformeerd over de omschakeling.

Relatieplanet.nl is de grootste datingsite van de gehele Benelux. De site wordt per maand meer dan vier miljoen keer bezocht en worden er bijna vijf miljoen berichten verzonden. De Telegraaf Media Groep is overigens de grootste belanghebbende van Relatieplanet, het bedrijf nam in januari 2006 een belang van 70 procent in de datingsite.